Wim - bariton

 

Ik was 7 jaar en in opleiding als bugelblazer en op mijn 8e jaar begon ik als 2e bugelblazer bij (toen nog fanfare) Ëendracht. Dat was in het jaar 1953. Omstreeks mijn 12e jaar speelde ik 1e en solo bugel. In 1967 (na mijn militaire dienst) heb ik de saxofoon sopraan ter hand genomen en heb dit instrument bespeeld todat de bezetting van de 4e zodanig werd, dat de zware jongens onderbezet raakte. Vanaf die tijd speel ik met Ger de tuba/bariton.


Verder speelde ik vanaf ongeveer mijn 12e jaar in de Esterse boerenkapel en de hofkapel en heb dit gedaan tot mijn huwelijk in 1972 met Thea. Wij gingen toen in Boxmeer wonen. De Esterse boerenkapel is later verworden tot de Egerländer kapel "De Raamländer Musikanten". Ik heb daar ongeveer 3 jaar aan meegedaan (tot ik verhuisde naar Boxmeer). Van 1958 tot 1968 heb ik ook nog meegedaan in een dansorkest. Ik speelde daar trompet.
Vanaf mijn verhuizing naar Boxmeer tot de oprichting van De 4e Hoedanigheid (1992) had ik de sopraan aan de wilgen gehangen.
Vanaf 1992 speel ik met veel plezier bij de 4e!